Lazer Punk: The Guilt live @ Kinky Star, woensdag 7 mei 2014

dinsdag 13 mei 2014 10u33 | Wouter De Sutter | reageer
Trefwoorden: , .

Woensdagavond zette het Zweedse elektropunk duo ‘The Guilt’ Muziekcentrum Kinky Star vakkundig op stelten. The Guilt is volgens de eigen bio: “small but highly explosive” naast: “loud and simple”. En dat klopte allemaal voor 100%. De ‘less is more’ – aanpak was goed voor een opzwepende, energieke show die de Vlasmarkt drie kwartier liet daveren en de concertgangers met een brede smile naar huis stuurde.

SONY DSC

De tweekoppige band uit Helsingsborg is een nog maar een goed jaar actief en zat in tussentijd allerminst stil. Veel concerten en één release tot dusver; een titelloze 5 track mini cd, een eerste poging om de geëlektrificeerde raw power van het duo vast te leggen.

Het optreden deed denken aan wat het geflipte Belgisch-Japanse duo ‘Alec et les Japonaises’ live brengt. Beats en samples gekoppeld aan één enkele gitaar. Gescandeerde vocals en qua podium act net zo kierewiet. Met dezelfde voorkeur voor vreemde verkleedpartijen.

De gitarist – Tobias voor de vrienden – had zich voor de gelegenheid in een okergeel Star Trek pakje gehesen. Zelfs aan de puntoren was gedacht. Die flashy outfit belette echter niet dat zangeres Emma met de meeste aandacht ging lopen. Haar hyperkinetische performance had veel weg van een doorgedreven work-out. Aerobic voor anarchisten.

Met ‘Get Out’ werd in een razende rotvaart van wal gestoken. In de daarop volgende 45 minuten werd niet één keer op de remmen gestaan. The Gult was gekomen om zich goed uit te leven en deed dat met verve. Veel variatie op de onderscheiden lappen turbopunk zat er niet maar dat kon de pret niet drukken. Geen tijd voor kopzorgen, let’s dance!

Toen het lichtelijk afgepeigerde duo zich op de bisnummers wou gooien bleek dat de gitarist zichzelf technisch werkloos had gespeeld. Geen van de meegebrachte gitaren had het korte optreden overleefd. Geen bisnummers dan maar. Een ramp was dat niet; The Guilt had haar explosieve statement meer dan gemaakt.

Setlist:
Get Out – Blood – It’s Not Me Not You – Not You – Stick To Your Guns – Coming Down – PFO’s – I Don’t Want To Hear – Dance To The Revolution – Dye!

Meer informatie:
http://soundcloud.com/the-guilt
http://theguiltswe.bandcamp.com/

© 2014 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.