Heraanleg Brusselsesteenweg in Gentbrugge: Nieuwe fase vanaf 4 augustus

dinsdag 29 juli 2014 19u36 | Gudrun | reageer
Trefwoorden: .

De werken aan de Brusselsesteenweg (N9) in Gentbrugge zitten mooi op schema. De zone tussen de Hoveniersstraat en de Land Van Rodelaan is op 10 juli afgerond. Hierdoor is de Brusselsesteenweg momenteel volledig open voor het verkeer. Op 4 augustus start de volgende fase van de heraanleg . Tot oktober 2014 werkt de aannemer tussen de spoorwegbrug en de stelplaats van De Lijn (stadinwaarts). Deze nieuwe fase gaat gepaard met een nieuwe verkeerssituatie en omleidingen.


Verkeerssituatie vanaf 4 augustus

Fietsers richting Gent kunnen tot aan het viaduct fietsen op het nieuw aangelegde fietspad. Daar fietsen ze via een kleine omleiding langs de Land Van Rodelaan en de Steenvoordelaan tot aan de stelplaats van De Lijn. Fietsers die vanuit Park De Vijvers de Land Van Rodelaan moeten bereiken, kunnen best de oversteekplaats aan de stelplaats gebruiken en de omleiding via de Steenvoordelaan volgen.

Het tramverkeer van en naar Melle blijft behouden. Het busverkeer (lijn 9, 20, 27, 28, 94 en 96) wordt tot eind 2015 omgeleid. Voor meer informatie hierover kan je terecht op de website van De Lijn.

Het autoverkeer kan in beide richtingen blijven rijden langs de werf (één rijstrook in elke richting). Parkeren aan de kant van de werfzone is niet mogelijk. Aan de overzijde van de N9 (staduitwaarts) kan wel geparkeerd worden.

Omleidingen

De Land van Rodelaan wordt afgesloten en al het verkeer wordt plaatselijk omgeleid via de Schooldreef (vanuit Melle) of via de Frederik Burvenichstraat (vanuit Gent).

Het linksafslagverbod van de E17 (richting Antwerpen) naar de N9 richting Gent blijft in voege: het verkeer kan keren aan de Braemstraat. Om de doorstroming op de N9 te bevorderen, zal het verkeer vanop de E40 en de E17 zo veel mogelijk aangeraden worden om gebruik te maken van de R4 en via afrit Melle naar Gent te rijden.

Er blijft ook een linksafslagverbod van de N9 (vanuit Melle) naar de E17 richting Antwerpen: het verkeer vanuit Melle kan via de R4 en het knooppunt in Destelbergen naar de E17 rijden.

Een bereikbaarheidskaart van deze fase vindt u op www.brusselsesteenweg.be/bereikbaarheid

© 2014 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.