Nog een werf erbij in Gent: vijf weken werken in Nederkouter

dinsdag 12 augustus 2014 10u47 | Redactie | 23 reacties
Trefwoorden: , , , .

Het blijft wegenwerken regenen in Gent. Over twee weken is ook de Nederkouter aan de beurt. Watermaatschappij TMVW moet er een leiding vernieuwen. Begin september wordt de straat tien dagen lang volledig afgesloten.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2014 GENTBLOGT VZW

23 reacties »

  1. Reactie van Ernest

    Omdat putten maken plezant is . Gent wordt een grote zandbak :)

  2. Reactie van Jacky

    Met z’en alle met de fiets,dat gaat diene groene west vlaamse clown leuk vinden.

    • Reactie van yves

      Speciaal voor jou blijft de Lijn rijden :)

    • Reactie van unam

      Nog goed dat er mensen zijn die de fiets willen nemen in autostad Gent. Je zou anders helemaal niet meer vooruit geraken in uw blikken doos.
      Een klein beetje denken voor je dat soort domheid opschrijft !

      • Reactie van Jimmy

        Gent heeft de grootste autovrije zone van België, hoe kan je dan beweren dat Gent een autostad is? Voor je anderen beledigt, en zegt dat ze domheden poneren…

        • Reactie van pieter

          Er zijn 2644 straten in Gent.

          De voetgangerszone in centrum gent omvat een 75 tal straten, er dan nog een paar fietsstraten, hoeveel zijn er nu? Drie?

          (daarnaast zijn er ongetwijfeld ook nog wat straten “opgeknipt” of gewoon verkeersvrij, maar dat aantal vinden is minder makkelijk)

          Dus laat ons, zéér grof geschat, zeggen:
          2500 auto
          100 voetganger
          3 fiets

          Ja, ik zou Gent ook als autostad bestempelen.

          • Reactie van Jimmy

            Als je die toer wil opgaan… Dan zijn zowat alle steden in Europa autosteden. Maar eigenlijk is je redenering totaal van de pot gerukt, vermits die er van uitgaat dat fietsers en voetgangers geen toegang zouden hebben tot uw zogenaamde autostraten. Eigenlijk moet het zijn, grof geschat:
            Voetgangers: 2600
            Fietsers: 2500
            Auto: 2497

        • Reactie van pieter

          Tuurlijk zijn de meeste straten voor gemengd gebruik (anders zou maar absurd zijn), ‘t gaat er om welke prioriteit aan een straat gegeven wordt, voor wie ze in de eerste plaats ingericht wordt.

          En uiteraard, zijn zo goed als alle (Europese) steden autosteden, is er iemand die betwist dat ons (en ieders) wegen netwerk eerst en vooral op autoverkeer afgesteld is?

          (uw becijfering klopt trouwens niet, fietsers mogen in voetgangersgebied rijden, zolang ze voorrang verlenen aan voetgangers, en auto’s mogen in fietsstraten rijden, zolang ze voorrang verlenen aan fietsers, en auto’s mogen dan weer in voetgangersgebied, mits de juiste vergunning. Dus als het over mogelijk verkeer gaat is het gewoon 2600 – 2600 – 2600)

          • Reactie van Jimmy

            Sorry hoor Pieter, maar eigenlijk ben je gewoon van slechte wil… Alsof elke auto een vergunning kan krijgen voor het voetgangersgebied. Indien je de uitzondering gaat behandelen als was het de regel, dan ben je gewoon intellectueel oneerlijk! Foei!

          • Reactie van Jimmy

            Oh ja… Nog eentje om af te sluiten en dan stop ik met deze idiote polemiek: zelfs de mensen van “Use-It” vinden het nodig om de toeristen te waarschuwen: “cyclists are the kings of Ghent” waarbij ze er aan toevoegen dat auto’s zullen stoppen voor voetgangers, maar dat je je beter uit de voeten maakt als je een fietsbel hoort! Nuff said…

        • Reactie van yves

          Goh, als je weet dat voetgangers nog niet eens op elk kruispunt van de kleine ring zebrapaden hebben… De invloed van het Gewest op de Gentse mobiliteit is groot, en tot op heden is autodoorstroming topprioriteit…

          • Reactie van Jimmy

            En is dat dan nodig? Ik zie dagelijks voetgangers, de oortjes in, de ring oversteken op meters van een zebrapad. Je kan ook verder gaan en zeggen dat er niet op elk kruispunt verkeerslichten staan. Maar wat doet het er toe, ik zie dagelijks moeders door het rood lopen, kind aan de hand. En ik weet het, het is hier bon ton om te foeteren op de auto en de automobilist, maar laten we toch eventjes redelijk en eerlijk blijven.

          • Reactie van yves

            Dear Jimmy, zet u op een bankje of maak een lange wandeling, kijk een uurtje rond, en je zal over alle soorten weggebruikers flink wat ying en yang kunnen noteren. De vraag is: welk soort leefbaarheid willen we, en hoe kan de overheid dat stimuleren. Infrastructuur is hierin een belangrijke poot. Ik kan me vergissen, maar de verkiezingsuitslag van de Gentse gemeenteraadsverkiezingen leek me een mandaat voor het kartel dat voluit de kaart van voetganger, fiets en OV trok. Ook de blauwe partij nam duidelijk andere standpunten in dan 6 jaar daarvoor. Dat wil niet zeggen dat Gent een autovrije stad wordt. Maar ik wacht vol ongeduld op een mobiliteitsplan anno 21e eeuw, met alle neuzen in de richting van maximale stedelijke leefbaarheid ipv jeweetwel…

  3. Reactie van Robert

    Het is nu al file rijden van de Krijgslaan naar de Heuvelpoort en terug. Hoop dat ze daar wakker zijn in de bevoegde diensten.Want dit is zeker op 1 September, wordt het een ramp!!

    • Reactie van yves

      Als alle mensen in de file vinden dat ànderen hun mobiliteitsgedrag moeten aanpassen, dan zal de file voor wie zijn auto ècht nodig heeft vreselijk zijn.

      • Reactie van Frans

        Robert heeft wel een punt: volgens de bewegwijzering is er nu nog slechts één enkele invalsweg naar Gent: de Krijgslaan. Vraag is of men echt moest vasthouden aan het begrip “Centrum” terwijl dit centrum helemaal niet meer bereikbaar is voor het autoverkeer.

      • Reactie van Jimmy

        Niemand die beweert dat de anderen hun mobiliteitsgedrzg moeten aanpassen, Robert stelt zich enkel terecht vragen hoe de situatie onder controle zal gehouden worden na 1 september. Wat niet wegneemt dat we onze mobiliteit moeten heruitvinden. Het heeft inderdaad niet zoveel zin met de wagen naar het centrum te willen: je mag er toch niet in.

  4. Reactie van lieve

    En wanneer moeten die werken dan wel gebeuren? Of moeten de handelszaken in de Nederkouter met hun voeten in het water blijven zitten?

    • Reactie van Jimmy

      Ik weet niet of ze tot hun voeten in het water staan, maar je hebt wel gelijk natuurlijk. Wanneer moeten de werken dan wel uitgevoerd worden? Persoonlijk ben ik voorstander van liever alles tegelijk in de rustigere periodes dat we er vanaf zijn, dan heel het jaar door wel ergens met de ergernis van werken geconfronteerd te worden. Maar ik kan wel begrip opbrengen voor diegenen die het tweede verkiezen.

  5. Reactie van FrankBombeke

    Ik vraag mij nog altijd af wie die groene clown uit West-Vlaanderen is? Misschien iemand die het mobiliteitsprobleem in Gent écht wil oplossen!

    • Reactie van Frans

      In ieder geval iemand die met de gevolgschade zit van de invoering van het mobiliteitsplan in 1996 en van de KoBra-werken. Wat op plan enkel een P-route moest worden voor bestemmingsverkeer is sindsdien uitgegroeid tot een reusachtige “kleine ring” rond het “voetgangersgebied”, met onwaarschijnlijk veel doorgaand verkeer.

  6. Reactie van Lambert carine

    Verdorie!. Ik werk in de Veldstraat, huur een garagebox in de Zoutstraat, zijstraat vd Nederkouter, hoe ga ik daar geraken??