Wildemannen Woestewijven: een drukke dag

zondag 5 oktober 2014 12u05 | San | 5 reacties
Trefwoorden: .

DE TIEN GEBODEN VAN DE WILDEMANNEN & WOESTEWIJVEN

Bovenal.
Bemin uw hart.
Denken mag, maar wees verward.
Leef speels en gretig, zoals je bent.
Proef ook wat je niet kent!
Spring. Val. Klim en gloei.
Ook in stilte zit een groei.
Schreeuw ons wakker, stinken mag.
Kus een vreemde, ‘t is jouw dag!
Voel vanbuiten én vanbinnen.
Wat niet is, kan jij verzinnen!
Dans in regen, drink de sneeuw.
Wild en woest wordt onze eeuw!

Tien geboden die elk kind op het lijf geschreven zijn en die ook op de mijne van toepassing zijn. Tien geboden die kinderen minder en minder kunnen nakomen, want ‘ze maken teveel lawaai’, ze zijn ‘te druk’. Het is toch veel rustiger als ze achter een scherm zitten en dat kan toch ook educatief zijn?

Een nieuw festival dus, waar kinderen opnieuw het kindzijn kunnen ontdekken en aangemoedigd worden om deze tien geboden uit te voeren. Druk zijn, roepen, springen, ontdekken, lopen, zotdoen, … Wij konden niet anders dan eens een kijkje te gaan nemen, startend aan de Stadshal, waar je een plannetje kan krijgen, vlaggen kan maken of een WMWW T-shirt/cape/bandana kan laten maken. Waar je zelf je pizza kan maken, een drankje drinken, andere kinderen ontmoeten en meeleuteren met de MC van dienst.

Het plannetje geeft je een parcours dat je kan volgen, maar dat is geen must. Dus lees op het gemak wat er allemaal te doen is en volg het parcours, of stippel je eigen parcours uit. Zoals wij deden. Want wild zijn, dat moet je niet alleen doen, vonden wij, dat mag ook gezien worden. Onze eerste stop was dan ook bij het Into the wild wild woest kapsalon, zodat de kinders ook ‘the part’ konden zijn. Hoe je kapsel er zal uitzien, dat bepaald het rad van fortuin. Daarna waren we klaar om van de vele acties en attracties te gaan genieten.

Heeeeeel veel actie, zowel om naar te kijken als om zelf te doen. Een woest portret tekenen van elkaar op de Korenlei, meebouwen aan de bamboeburcht in Hotel D’Haene Steenhuyse; muziek maken met Het pompoen tak orkest in Hotel Arnold Vanderhaege of kijken naar wat de Woeste troep van de Kopergietery brengt ook in Hotel D’Haene Steenhuyse.

Verder wandelen in de stad en luisteren naar de verhalen van Meandertaal, de papieren ridder (echt gaan luisteren want we zagen hem al op het Puppetbuskersfestival tijdens de Gentse Feesten en hij is gewoon zalig) die zijn startpunt heeft bij De Sleghte in de Volderstraat. Startpunt, want de ridder heeft geen zittend gat. Luisteren naar het Bulderend Balkon op de hoek van de Mageleinstraat en de Volderstraat. Kijken naar de Woeste winkeletalages onderweg door de kinderen van de Kopergietery en Larf! Eindigen terug aan de Stadshal waar we een WMWW T-shirt/cape lieten maken en er trots de rest van de dag mee rondliepen.

Een festival waar teveel te doen is om op één dag rond te krijgen, dus gaan we vandaag nog eens langs. Om graffiti te spuiten, ons verdriet te gaan verwerken, te genieten van stilte of om nog geheel andere dingen te doen. Parcours kan je volgen, maar je kan ook je eigen weg vinden.

Wildemannen Woestewijven, nog tot 17u vanavond in de binnenstad.

© 2014 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

  1. Reactie van vera Ponnet

    Wat een knaller. Laat dit alseblief niet een enige versie zijn. Onvergeetelijk fijn en wild, voor dat woeste wijf en wilde mannen van ons!

    Vera

    • Reactie van koen

      ‘t was inderdaad heel wijs, en de toeristen keken zich de ogen uit de kop….”wat gebeurt er hier allemaal in Gent ?”…voortdoen.

  2. Reactie van Brunel Mar

    Rond 18 uur er gepasseerd. Wat een gedreun en jonge moeders en vaders stonden er te huppelpoppen met de kleine in de nek, heel vrolijk. Mijn trommelvliezen deden pijn en ik vertrok. Kleutertrommelvliezen kunnen er wellicht beter tegen. En morgen eisen dat de stadshal wordt afgebroken om te vervangen door bomen en bijtjes. Voor elk wat wils. Brood en spelen.

  3. Reactie van Jan De Moor

    Ik citeer uit DE TIEN GEBODEN VAN DE WILDEMANNEN & WOESTEWIJVEN… van 3 tot 12 jaar
    …..
    Schreeuw ons wakker, stinken mag.
    Kus een vreemde, ‘t is jouw dag!

    Jawadde…

    Tien geboden die elk kind op het lijf geschreven zijn en die ook op de mijne van toepassing zijn jubelt woeste mama San, moeder van 4 kids.

    Enkele bezwaren van een opa met 9 kleinkinderen:
    WOESTEWIJVEN :dergelijk taaltje in de mond van het kleine grut leggen ?
    STINKEN MAG: elke dag tanden poetsen,handjes wassen na elk toiletbezoek,maar stinken mag ?
    KUS EEN VREEMDE: nooit met een onbekende man meegaan maar kussen van een vreemde mag?

    Hier pas ik voor…