Trefpunt en Freetime in een nieuw jasje

zondag 12 oktober 2014 12u21 | Arnold Van Herreweghe | 4 reacties
Trefwoorden: , .

Het pand tussen Kammerstraat en Sint-Jacobs, dat onderdak biedt aan vzw Trefpunt en vzw Freetime, werd vorig jaar verworven door het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf. Die eigendomsverwerving kwam er samen met de opdracht van de stad Gent om een doorgedreven renovatie uit te voeren, aangezien het pand niet meer voldeed aan de hedendaagse eisen. Vlug werd besloten tot een volledige make-over van het gebouw, rekening houdend met alle moderne normen op gebied van veiligheid, duurzaamheid en gebruikscomfort. De renovatie werd zowel door de stad Gent als door Sogent gefinancierd.

Op minder dan een jaar tijd werd de renovatie voltooid, alle bestaande en verouderde technieken werden verwijderd en vervangen, de structuur van het pand werd onderzocht en waar nodig verstevigd of vernieuwd. De kantoorruimtes van Trefpunt en Freetime en de 2 polyvalente (dans)zalen werden opgefrist, sanitaire voorzieningen werden vernieuwd, de voormalige kantoorruimtes van Uitbureau (die verleden jaar verhuisden naar de Veldstraat) werden omgetoverd tot een restaurantruimte voor Le Petit Botanique. Le Petit Botanique is het allereerste Gentse restaurant dat uitsluitend groenten serveert uit de eigen stadstuin. Ze waren tot nog toe, als pop-up restaurant, actief op DOK. Het restaurant is een initiatief van de Gentse sociale werkplaatsen Compaan en Labeur en zorgt voor sociale tewerkstelling. Le Petit Botanique opent de deuren op 7 november.

Verleden weekend was de feestelijke opening van het gerenoveerde gebouw. Vanzelfsprekend waren daar heel wat gelukkige gezichten te zien, niet in het minst van de teams van Trefpunt en Freetime natuurlijk. De opening werd feestelijk gevierd met optredens van Lien, Pablo en Tom, en 44Rave.

© 2014 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van Ernest

    De stad Gent heeft op geen eurotje gekeken voor Trefpunt en Freetime !

  2. Reactie van rony coekaerts

    nu en dan? is het investeren al ook verkeerd? wat wil je nu? het vervangen door een privé firma die eindeloze lonen of bonussen verdeelt? raar.
    natuurlijk, ik snap het wel: je hebt ooit een blauwtje gelopen op st.jocobs. dat moet voor jou een blijvende wonde geslagen hebben. ik had dat nadeel niet. ik was toen knap en geen zuurpruim. leuke tijd.

  3. Reactie van Ernest

    Rony , je bent erg bedoel gewoon dat het een eurotje gekost heeft . Is toch wel zo ! Bedoel dat niet negatief is gewoon een vaststelling . Al de rest maakt jij daarvan en daarbij wordt je meestal zeer onbeleefd zonder reden :(

  4. Reactie van Arnold

    Sogent en de stad hebben samen 500.000 euro geïnvesteerd. Voor zo een groot pand lijkt me dat niet overdreven veel.