Must make

maandag 13 oktober 2014 9u13 | patricia | reageer
Trefwoorden: , , , .

Julie Sohier verwelkomde vrienden, familie en pers bij haar thuis om haar boek voor te stellen. Met een stralende glimlach en pretlichtjes in haar ogen begroette ze iedereen en nam ze de tijd voor een woordje uitleg. Julie Sohier is duidelijk een bezige bij. Ze is zaakvoerder van Yogy* frozen yoghurt, speelt muziek, heeft een juwelencollectie die bij Rewind te koop worden aangeboden en ook via haar site Atelier Pyknic wordt verkocht en nu is er ook het boek Must Make.

must makeSamen met Kevin Major nestelde ze zich in de zetel en was het tijd voor een babbel. Over het boek, over zichzelf en over inspiratie. Julie Sohier heeft die zeldzame eigenschap om de dingen die ze doet als natuurlijk en niet moeilijk te beschouwen, zonder ze evenwel als vanzelfsprekend te beschouwen. Ze vertelde dat ze al langer bezig is met mode en vormgeving. Ze houdt van mooie dingen en die mogen ook wel een beetje bijzonder zijn. Ze liep al langer met het idee rond, maar het ontbrak haar wat aan zelfvertrouwen. Met de Yogy*frozen yoghurt merkte ze dat ze eigenlijk best wel in staat is om haar mannetje te staan en durfde ze ook al eens haar grenzen verleggen. Op zich is het bedenken en maken van de juwelen voor het boek heel vlot gegaan. Toen Kevin Major haar vroeg hoe lang ze over het maken van de juwelen had gedaan, antwoordde ze heel beslist. “Eén keer. Er is niks mislukt, alles is meteen gelukt en dat is maar goed ook”, lachte ze. “Ik heb weinig geduld en zou het al snel opgeven.” In de zaal werd dit al lachend beaamd door haar ouders, die alleen maar instemmend konden knikken. “ALs het bij mij niet lukt, dan wil dit dat iemand anders ook niet aandoen.”

Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken. Julie beschouwt ze als een mini-collectie. Ze heeft ook telkens een soort van soundtrack er bij gegeven, een muzikaal moodboard. Want voor afspelen van een soundtrack bij het maken van de juwelen was er niet echt plaats en ruimte. Dan moest ze zich te veel concentreren op de foto’s en hoe best iets in beeld kon gebracht worden. “Ik ben zeer visueel ingesteld, logisch dan ook dat het echt tutorials zijn die veel foto’s bevatten. Je kan de juwelen zeker maken aan de hand van de foto’s. En nee, het is niet zoals bij ikea dat het dan wel mis durft lopen. De tekst kan zeker ook wel handig zijn. Ik besef ook dat niet iedereen voldoende heeft aan de foto’s.”

Zelf heeft ze geen favoriet juweel uit het boek, maar wijst ze er op dat het ook aan de omstandigheden ligt. “Soms heb je zin om je op te tutten, soms wil je wat stoerder uit de hoek komen, als je op het podium staat ofzo. Of je wil gewoon op je gemakje op straat rondlopen. Daar hoort telkens een ander juweel bij en het is goed om te kunnen kiezen.” Meteen de reden waarom ze het zo belangrijk vond om Belmodo te vragen om wat stijladvies bij elk hoofdstuk.
En ja, er staat een hoofdstuk voor mannen in het boek. Niet dat ze verwacht dat mannen het boek gaan kopen om zelf aan de slag te gaan. Maar het kan wel leuk zijn om een boodschap in de manchetknopen van je lief te verwerken.

Ondertussen is de boekvoorstelling al weer een paar weken geleden en moet ik toegeven dat ik nog niks zelf geprobeerd heb. Op haar site vind je alvast ook de materialen en tangen om zelf aan de slag te gaan. Het boek heb ik wel al een aantal keren vastgepakt en telkens overvalt me weer het gevoel dat ik dit ook wel kan maken. Must make…

Must make. Eigenwijze rock-’n-rolljuwelen, geschreven door Julie Sohier, uitgegeven bij Manteau. Te koop in de boekhandel voor 19,99 euro.

© 2014 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.