Jeugd kaapt straks Drongenplein met spel en feest

zaterdag 25 oktober 2014 11u00 | Gudrun | reageer
Trefwoorden: , , , .

Deze namiddag, vanaf 15h30, kaapt de jeugd van Drongen het centrale dorpsplein. Met ludieke activiteiten, randanimatie, optredens en honderd pakjes gratis friet lokt ‘Drongen Eigen-Wijs?!’ iedere jongere uit Drongen naar het dorpscentrum om te horen wat hij / zij vindt van de geplande heraanleg van het ‘Drongenplein’. De timing kon niet beter, gezien Drongen deze maand ook ‘wijk van de maand’ is. Tegelijkertijd maakt de organisatie van de gelegenheid gebruik om zich aan het grote – jonge en oudere – publiek voor te stellen.

‘Drongen Eigen-Wijs?!’ bestaat inmiddels bijna een jaar en “ontstond uit noodzaak” licht Adriaan Doutrepont, één van de leden van het vrijwillig collectief, toe. “Bij aanvang stelden we vast dat er veel jongeren en jeugdverenigingen zijn in Drongen, maar dat een georganiseerde stem naar stad en stedelijke jeugddienst compleet afwezig was”. Dat daar vraag naar was bleek echter uit de grote opkomst geïnteresseerden op hun startactiviteit. “Bovendien is het aanbod activiteiten voor jongeren in Drongen beperkt en is het als jongere niet evident om een activiteit, zoals een fuif, te organiseren” aldus Adriaan. “Een gat waar we met plezier inspringen” klinkt het overtuigd.

En met succes. ‘Drongen Eigen-Wijs?!’ organiseerde het voorbije jaar verschillende succesvolle activiteiten voor kinderen en jongeren in Drongen en richt haar pijlen nu op de heraanleg van het ‘Drongenplein’. “Ook daar lijkt het ons logisch dat daar ruimte is voor inspraak van kinderen en jongeren” vertelt Adriaan.

Schepen van Jeugd Elke Decruynaere en schepen Christophe Peeters bevestigden in ieder geval hun aanwezigheid om te luisteren naar en in gesprek te gaan met de jeugd. Een doekje voor het bloeden? “In geen geval. Zowel schepen Decruynaere als de stedelijke jeugddienst reageerden bijzonder positief en geven aan uit te kijken naar de mening van de jongeren in ons dorp” aldus een vastberaden Adriaan.

Zelf hoopt ‘Drongen Eigen-Wijs?!’ dat hun geliefde dorpsplein eindelijk kan uitgroeien tot een volwaardige ontmoetingsplek in plaats van de veredelde, ongezellige parking die het nu is. Bovendien streven ze naar zoveel mogelijk groen op het plein en hoopt Adriaan stiekem dat het basketbalpleintje van weleer opnieuw verschijnt. “Maar we zijn er zeker van dat de jeugd hier nog wel wat straffere ideeën in petto heeft”.

Op het einde van de dag worden de verzamelde ideeën rond het plein, samen met een bundeling verzuchtingen van de Drongense jeugd uit eerdere ontmoetingsmomenten, overhandigd aan schepen Decruynaere. “Zo bewijzen we op z’n minst dat de jeugd in Drongen er staat en haar mond durft open doen” besluit Adriaan.

Dus ben je jong en van Drongen? Dan weet je wat je deze namiddag te doen staat!

© 2014 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.