Designer klankcollages

woensdag 12 november 2014 13u11 | Wouter De Sutter | reageer
Trefwoorden: , .

Veel interesse voor het optreden van de avant-garde artiest Lee Noble zondagavond in Muziekcentrum Kinky Star. Verlengd weekend of een fanbase waarvan we het bestaan slechts konden vermoeden, wie zal het zeggen? Voor ons alleszins een nobele onbekende Amerikaan die drie kwartier lang iets uit zijn installatie perste dat het midden hield tussen ambient en folk.
Dat laatste mag letterlijk genomen worden: Lee Noble opende stilzwijgend vanuit het duister de debatten met vier lange, bevreemdende soundscapes. Klanken die het waarschijnlijk ook goed zouden doen in een kunstgalerij, als nerveuze achtergrond bij multi-interpretabele plastische kunsten.

SONY DSCNoble had, bij volslagen gebrek aan podium act (tenzij je in frunniken aan knoppen en zwaaien met een mini-zaklamp een act wil zien), voorzien in zijn eigen video art. Een projectie van ongeveer dezelfde abstracte orde als zijn muziek.
Na een klein half uur designer sounds voor gevorderden – niet altijd even toegankelijk – werd het geweer plots van schouder veranderd en schakelde de man uit Los Angeles over op dromerige folk. Drone folk lazen we in de bio. De gemompelde vocals in combinatie met de bliepende elektronica deden Noble eerder klinken als een eenzaam marsmannetje dat redelijk vermoeid de melkweg tegemoet zingt.

Drie kwartier investeerde Lee Noble in zijn eerste Vlasmarkt-concert vooraleer opnieuw in de duisternis te verdwijnen. Niet zonder Gent eerst nog te verheffen tot “amazing city”. Zo hoort u het ook eens van een ander. Vermoeiend was het geenszins maar sterk boeien kon het ook niet. Lang zal dit waarschijnlijk niet bijblijven.

Meer informatie:
https://leenoble.bandcamp.com
https://lee-noble.com

© 2014 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.