Bekend met Gent?

donderdag 13 november 2014 11u29 | Veerle (tekst), De Zwarte Doos - Stadsarchief Gent (beeld) | 1 reactie
Trefwoorden: , , , , , , .

De bestuursleden van Gent on Files (GOF), de vriendenkring van het Gentse Stadsarchief (Zwarte Doos), zijn dol op alles wat met verleden en heden van Gent te maken heeft, en weten er dan ook heel wat over. Het zou een beetje vreemd zijn indien het anders was, of wat dacht u. Maar ze vroegen zich ook af hoe groot de kennis van de Gentenaar over zijn/haar stad was. En u weet hoe dat gaat op een vergadering, er wordt al eens half lachend een idee gelanceerd – bijvoorbeeld “laten we dan gewoon een quiz organiseren” – en voor je het weet, staat het uitgewerkt en wel op de planning.

Affiche1

(Provinciale tentoonstelling, Gent, 1899 – © Stad Gent, De Zwarte Doos, Stadsarchief)

Op vrijdag 21 november is het dus zover: dan kan u deelnemen aan de allereerste GOF-Quiz en uw kennis van Gent testen. De quizmasters serveren vragen over muziek, sport, literatuur, economie, geschiedenis, politiek, kunst, cultuur, architectuur, feesten en genieten in Gent! En er zijn heel mooie prijzen te winnen.

Er wordt gespeeld in ploegen van 4 à 5 deelnemers, maar mocht u zelf geen ploeg kunnen samenstellen, geen paniek, u bent eveneens welkom. U kan dan eventueel met andere kandidaten een team vormen.
Bent u zelf niet zo’n quizzer, maar hebt u toch zin om te genieten van de ambiance en de spannende strijd tussen de ploegen, of wenst u te supporteren voor een bepaalde ploeg, ook hier geen probleem. U bent van harte welkom als toeschouwer.

Praktisch:

Wanneer: Vrijdag 21 november 2014 om 20 u.
Waar: Blauwe Zaal, Liberaal Archief, Kramersplein 23, 9000 Gent
Deelnamebijdrage: € 10 (per ploeg, ter plaatse te betalen)
Inschrijven: gentonfiles@gmail.com – gelieve bij inschrijving de zelfgekozen naam van de ploeg op te geven, alsook die van een contactpersoon
Meer informatie: gentonfiles@gmail.com
Organisatie: Gent on Files (GOF), in samenwerking met het Liberaal Archief

© 2014 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Bekend met Gent?

  1. Reactie van Ernest

    Goed idee mss doe ik wel mee :)