Teleurstellende Superamax

zaterdag 15 november 2014 9u40 | patricia | reageer
Trefwoorden: , .

vooruitAls ik mijn abonnement bij de Vooruit samenstel zijn er een aantal vaste waarden die ik aankruis voor ik ga puzzelen met mijn agenda, want sommige avonden lukken beter dan andere en alle voorstellingen in dezelfde maand proppen is ook geen goed idee. Superamas, het huisgezelschap is zo één van die vaste waarden. Dit Frans-Oostenrijks collectief wist me de voorbije jaren al een aantal keren echt te verbazen, theater met een hoek af, zo heb ik het wel eens graag. Bovendien schuwen ze ook de maatschappijkritiek niet en houden ze het publiek wel eens een spiegel voor.

In de loop van de week kwam er een mail binnen met het uur en een waarschuwing dat de voorstelling 16+ is wegens expliciete beelden. In Superamax gooien de mannen van het collectief zich op het ondernemerschap. Na een tegenvaller gaan ze op zoek naar een nieuwe adem. Ze zoeken hun inspiratie op het internet en in nieuwe producten. Ze spelen met beelden en technologie. Er wordt geswitcht tussen verschillende stijlen, er wordt gezongen en muziek gemaakt. En hoewel ik af en toe wel eens moest lachen of dacht van “dit is nu wel goed gevonden”, zoals de fotoshoot, kon het me eigenlijk niet blijven boeien. Ik vond het vooral traag en weinig samenhangend. De naakte mannen en de verwijzingen naar sex en porno leken eerder gratuit.

Voor wie ze nooit eerder aan het werk zag, is dit allesbehalve een kennismaking die uitnodigt naar meer. Het applaus op het einde klonk dan ook eerder beleefd dan gemeend. Spijtig want ik heb al anders van hen gezien. Tot 2016 blijven ze het alvast het huisgezelschap.

Superamax van Superamas, gezien op vrijdag 14 november in Vooruit.

© 2014 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.