Foto van de dag

maandag 18 april 2005 2u07 | Michel | 4 reacties
.

Torens hier, torens daar, torens overal.
Dus ook op de Gentse Floraliën.

Een bijdrage van onze eigen Michel.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2005 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van Jeronimo

    leuk!

  2. Reactie van tony

    ja gaste, ik kome doar spesial veure noar gent weere, k meuge toch meing schuune blommen ni misse newoar! k ben koentent damma da uuk in gent en! nen dikken toes an alle blommenwenkels van gent ( en an oenzen fotograf natuurlijk) T

  3. Reactie van Frans

    Deze composities (en alle andere in dezelfde hal) vormen een van de aangename verrassingen op deze Gentse Floraliën die wel de eenheid missen van de vorige edities. Het evolueert naar steeds minder “tuin” en steeds meer “tuinbeurs” met een groeiend aantal kitscherige (of potsierlijke?) decorelementen. De reuzenbeelden van “mensapen” (?) zijn even overbodig als lelijk: men zou ze meteen moeten verwijderen. De twee bruggen waarover het publiek wandelt zijn ook miskleunen. De “tuinconcepten van de 21e eeuw” zijn er ook te veel aan. Men zou die tuinarchitecten op een zinniger manier kunnen inzetten door hen de omgeving van het afschuwelijk Flanders Expo-complex onder handen te laten nemen om de verbanning uit het Citadelpark te doen vergeten.
    Toch blijven ook deze Floraliën een onvergetelijke belevenis. Wat zeker zal bijblijven van de editie 2005: een brede en soms sterke buitenlandse vertegenwoordiging, met Udine (Italië) die de Gentse azaleakwekers naar de kroon steekt, de kronkelige structuren met orchideeën, de bloemencomposities voorgesteld zoals de vogels in het Nocturama van de Antwerpse Zoo, de bonsaï (die meer verdienden dan een nauwe gang) en de zelfstandige kwekers die zich ondanks de moordende concurrentie blijven inzetten voor de Gentse Floraliën als geheel eerder dan voor het eigen bedrijf.

  4. Reactie van tony

    he, frans, ik voende da wel schuune. en alle 5 joaren pakke kik nen anderen fransman mee, k moe zeggen dan die dus mee ulder muile open vallen oas ze da zien! dus k versoa euwen kritiek wel ( en get veur een stukske gelaak) moar ge moet fier zijn da da ier gebeurt baa oens in gent!