Dierenhandel Demaks ziet nieuwe wetgeving niet zitten

vrijdag 2 februari 2007 11u36 | Wouter | 4 reacties
Trefwoorden: , , .

“‘t Is gedaan, ik sluit de boeken. De dag dat ik geen honden of katten meer mag verkopen, gaat deze winkel dicht.” Francis Verhelst van dierenspeciaalzaak Demaks uit Ledeberg is niet tevreden met het wetsvoorstel dat de Kamercommissie goedkeurde. Als de Kamer volgt mogen honden en katten binnenkort niet langer in winkels worden verkocht.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2007 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van Josie

    Ik vind het een erg goede zaak dat die wet er hopelijk doorkomt. Die dierenhandelaar bewijst door zijn uitspraken de punten van de dierenbeschermers: die verkoopt daar puppies voor €175 euro, waar kwekers tot €800 vragen. Maar waarom zijn die pups duurder? Omdat die kwekers aan strenge normen moeten voldoen zoals niet meer dan x aantal nestjes per teef, de teef mag niet zouder zijn dan x aantal jaar, de ouders moeten gezond zijn,…. De pups die in winkels verkocht worden, zijn vaak afkomstig van broodfokkers die niet geven om de gezondheid van hun dieren en er maar op los fokken, die hun teven behandelen als broedmachines. En daar komen dan ongezonde honden van, en ongelukkie honden.
    Bovendien zijn aankopen in zo’n dierenwinkel vaak impulsieve aankopen, de kinderen zien een lieve puppy en moeten dat hebben, zonder te beseffen wat dit zal meebrengen.
    Dit soort mensen verkoopt ook elk ras aan elke mens, zonder rekening te houden of dat ras wel bij die mensen past, zonder raad te geven, zonder iets.

    Ik hoop van harte dat dit soort dierenwinkels de boeken sluit! Er zouden veel minder honden in de asielen terechtkomen (waar je trouwens voor weinig geld een hond kan meekrijgen, dus het argument dat enkel rijke mensen een hond kunnen kopen, gaat niet op).

  2. Reactie van StRo

    Vandaag zondag 04/02/07 bleek in de Zevende Dag dat niet enkel dierenwinkels maar ook de zogenaamde liefhebber-fokkers eens moeten gecontroleerd worden. De dame die daar beweerde amateur-fokker te zijn, maar verdient blijkbaar goed in het “zwart” aan haar geliefde hondjes.
    Waarschijnlijk is dit weer een nieuwe wetgeving die er te snel kwam zonder veel voorafgaand “echt” onderzoek.
    Jammer want aan de wanpraktijken moeten wel degelijk een einde komen.

  3. Reactie van tony

    wel,heb in dierenzaak de maks al twee honden gekocht en shitsu en duitse herder , en beiden waren heel gezond en geen miserie mee gehad. het is niet omdat de een de dieren uitbuit, dat de ander dat ook doet…

  4. Reactie van Beau

    De levensomstandigheden zijn eigenlijk niet zo-wijs voor die beesten, daar in die plexiglazen bakken in de dierenwinkels.