Veneziana weer open voor VTM-reeks ‘Mijn restaurant’
Goed nieuws voor Gentse gourmands: op 27 maart gaat de Veneziana weer open. Het legendarische ijssalon wordt het decor van de VTM-wedstrijd ‘Mijn restaurant’. Vijf duo’s gaan de strijd aan met als inzet een eigen restaurant.
Lees meer bij De Gentenaar. Verder speculeren kan bij het artikel van Claire.
© 2008 GENTBLOGT VZW
In Australië was dat een heel leuk programma, maar ik vrees dat de draagkracht in ons vlaanderland er wat te klein voor is.
Wat gebeurt er achteraf met de Veneziana?
Ik neem aan dat de VMM het pand dan gewoon verkoopt/de handelshuur opzegt. En ondertussen is het gerenoveerd, lijkt me geen slechte situatie.
Tenzij ze winnen, dan mogen ze het restaurant houden…
gerenoveerd , of verprutst? ik kwam graag in de veneziana, zou tof zijn mocht het hier een duurzaam familierestaurant kunnen worden a la progres en de lieve.
Tja, alles beter dan leegstand zeker? Het artikel laat trouwens vermoeden dat zowel de opzet “familierestaurant met eerlijke keuken” en de inrichting aan uw wensen zullen voldoen. Nu ja, tussen droom en daad…
Alle, pessimistische mensen! Eerst proberen en dan oordelen. En supporteren voor die mensen, dan blijft het restaurant!
Tijdens de werken is de mooie mozaïekvloer blootgelegd/Users/lucdebaets/Pictures/iPhoto Library_2/Modified/2008/Filmrol 66/IMG_5817.JPG
hopelijk is hij zichtbaar!
je m schoner ag gerust zijn de vloer is prachtig en het parket in de balzaal nog
great! ben al zeer nieuwsgierig.
Neen, ik zie geen link..snif
Zijn er tijdens de opnames niet verschillende gelegenheden waarbij de mensen mogen komen eten? In het oorspronkelijke programma is dat in ieder geval zo. Ik krijg honger!
het zou nogal gek zijn mensen te renomeren voor een eigen restaurant, zonder iets op tafel te zetten. natuurlijk kan het zo zijn dat ze er alleen bv.’s vragen. het blijft tenslotte een tv. programma. elke week.end vragen ze in de bijlage van de morgen aan bv.’s(?) waar ze gaan eten. ofwel is het het
frietkot achter de hoek, ofwel gelegenheden waar ze zelf niet de rekening hebben moeten betalen. nu, als ze het ons moesten vragen is het niet beter, maar wij komen niet op het scherm. gelukkig maar, ik toch, er is al genoeg beeldvervuiling :).
het is tegenwoordig voldoende om voetballer, wielrenner, zanger of wat dan ook te zijn, om over sociale problemen, verkeer, ethische kwesties, politiek in het algemeen, want dat is politiek, je standpunt te mogen plaatsen
ik wens jullie veel geluk om een plaatsje te krijgen, voor mij zal het najaar zijn om te kijken of de veneziana nog open is.
of je moet rony coekaerts heten, dat is ook voldoende om over alles je standpunt te mogen plaatsen (kleine speldeprik, niet slecht bedoeld)
Als het later een restaurant blijft, zou ik graag bij de Gentse “gourmets” horen, en niet bestempeld als “gourmand”, om daar klant aan huis te kunnen worden. Misschien kunt u er, gezien mijn gewicht, een andere gedachte over hebben.
gisteren gekeken en ‘k denk dat de mensen die in Gent hun ding zullen moeten doen (2 schoonbroers) best wel een kansje kunnen maken.
Indien ik het goed begrepen heb zullen alle 5 de restaurants opengaan eind maart en net zoals in de originele versie is het de bedoeling om dan de klanten en de jury te bekoren met hun kookkunsten.
Volgende week staat er een aflevering à la Gordon Ramsay op het menu waar de 5 koks to be hun kunsten mogen aanscherpen onder jurylid Peter Goossens (Hof Van Cleve)
(als de link niet werkt -> gewoon vtm googlen en je komt er wel)
https://www.vtm.be/mijnrestaurant/items/item_8.html?page=1&type=news
wij hebben gisteren ook gekeken..
ik doe het anders nooit, maar ik was al verkocht door het originele format en er doen Gentanaars mee..
De jury geloofd in hen, ze kregen ook het meeste budget en persoonlijk denk ik ook dat ze een grote kans maken! Ik denk dat gentblogt er ook maar moet opvliegen en dat we allemaal samen eens die vlaeamche keuken gaan moeten proberen.. ;o)
Wanneer spreken we af?!
de vergeetput ???? jeezes,klinkt smakelijk.wat was er mis met de naam Veneziana -as it was-?
“Veneziana” was een goede naam voor een cremerie, maar meer toch ook niet?
enfin, ja de vergeetput – sexy as hell.
ja, en een deel van het programma is een concept en menu uitwerken. Met een naam als Veneziana lijkt de keuze me beperkt tot een Italiaans restaurant/cremerie.
nu ja, het idee om er hier wat steun voor te ronselen lijkt me geen slechte zaak.
ik vermoed dat wij er in elk geval wel eens zullen binnenduikelen (en hopelijk geraken we terug uit de put ;-) )