Gentse actua

woensdag 13 april 2005 10u48 | Wouter | 2 reacties
.

Wordt Dampoortstraat tweede Steendam?
Enkele weken terug stond hier nog te lezen dat de Steendam een tweede maal wordt heraangelegd wegens te weinig plaats voor kruisende bussen. Volgens Matthieu Dierckx, CD&V-fractievoorzitter in de gemeenteraad, dreigt hetzelfde verhaal voor de Dampoortstraat. Schepen van Mobiliteit Karin Temmerman weerlegt dat scenario.
Lees meer bij Het Nieuwsblad

Jobkanaal werkt
Vorig jaar riepen ‘Gent, stad in werking’ en de Voka-kamer van koophandel Jobkanaal in het leven. Jobkanaal verzamelt bij bedrijven vacatures voor werkzoekenden uit kansengroepen. En dat werkt blijkbaar, want vorig jaar hielp Jobkanaal op die manier 418 personen uit kansengroepen aan een job.
Lees meer bij DS Online

Boete geluidsoverlast voor Café Limit (DS Online)

© 2005 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Frans

    Tweede en andere Steendammen: de trolleybus verscheen jaren geleden in het Gents stadsbeeld onder voorwendsel dat het zich minder zou vastrijden in het verkeer dan de tram. In werkelijkheid rijden die trolleybussen steeds minder, wegens onderbreking door de Gentse Feesten of door werken op het vast parcours. Het Pegasusplan van De Lijn overweegt trouwens de herinvoering van de tram op lijn 3, met een licht gewijzigd parcours in het centrum (Coupure ipv Hoogstraat). De afschaffing van tramlijn 3 ongeveer veertig jaar geleden was één van de domste beslissingen die men ooit in Gent heeft genomen op het vlak van het openbaar vervoer. De Steendam en de Dampoortstraat dragen daar nu nog de gevolgen van.

  2. Reactie van Adrien

    Dat moet nu maar eens gedaan zijn met die opgefokte bende van De Lijn. Die denken dat de straten van hen zijn. Dat ze nu maar hun bussen aanpassen. Ze hadden de mogelijkheid om de plannen te bekijken en verzoeken in te dienen. Overigens wanneer verdwijnt die tram uit het voetgangersgebied in het centrum ? Die hysterisch bellende bende hoort daar niet thuis. In de Gentse straten is er trouwens geen ruimte voor trams. Geef ons de straat terug !