Tweede plaats op UCI-worldcup cyclobal

zondag 22 mei 2005 4u05 | D. | 2 reacties
Trefwoorden: .

Rudy Covent en Peter Martens verslaan BoekarestHet heeft net niet mogen zijn voor Christoph Baudu en Rik Deuvaert op de UCI-worldcup cyclobal gisteren. Zoals ze zelf gehoopt hadden haalden ze de finale wel. Daarin werden ze echter met overdreven 6-0 cijfers door de Duitse toppers Pfaffenberg naar een tweede plaats verwezen. Lang werd er om het verlies niet getreurd want Rik Deuvaert had nog een kleine verrassing in petto. Bovendien haalden de twee andere Sport Na Arbeid-koppels ook mooie resultaten: Rudy Covent en Peter Martens werden zevende, Géry Covent en Ryan De Baene negende.

We hebben het met onze eigen ogen kunnen vaststellen: cyclobal is geen sport voor doetjes. Een elleboogje hier, een botsing met de tegenstander daar. Voor wie er aan mocht twijfelen, er wordt wel degelijk op het scherp van de snee gestreden voor de overwinning.

Desondanks blijft alles sportief. In het ganse tornooi werd zaterdag 1 gele kaart uitgedeeld. Bovendien is de solidariteit groot: toen Deuvaert en Baudu tijdens de finale met dubbele materiaalpech werden geconfronteerd kregen zij spontaan een fiets aangeboden door de Zwitsers van Mosnang.

Hieronder vindt u nog een aantal foto’s uit de finale. Bewegende beelden kan u binnenkort op AVS zien. En wat met die verrassing van Rik Deuvaert? Het was er een voor romantische zielen. Na de huldigingsceremonie vroeg hij, en plein public, zijn vriendin ten huwelijk.

Baudu in duel met Pfaffenberg

Deul Deuvaert - Pfaffenberg

Shot op doel

Podium

Rik Deuvaert vraag z'n vriendin ten huwelijk

© 2005 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van henk barbry

    beste dimitri

    van harte bedankt voor de interesse voor onze sport cyclobal.

    henk

  2. Reactie van Lincy Covent

    Eey ik ben het Lincy !
    Ik kwam eens naar de afbeeldingen kijken met de naam “Covent” ik was dus benieuwd wie of wa allemaal mijn achternaam heeft .
    Ik was er nog maar net op en toen zag ik ineens ja ge weet het wel … dit dus ! Allez salut en nog veel plezier xXx