“muurprofessor”

donderdag 18 september 2008 0u27 | Charles Strijd | 12 reacties
Trefwoorden: .

Wie weet hier meer over?

fvdd

Heeft u ook een foto voor deze rubriek? Mailen mag naar fotoredactie@gentblogt.be of u kunt uw foto ook hier kwijt.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2008 GENTBLOGT VZW

12 reacties »

  1. Reactie van Frans

    Dat mozaïek heeft wel wat van zijn betekenis verloren want dit is niet meer de ingang het “Hoger Instituut voor Lichamelijke Opvoeding” (HILO) aan de Henri Dunantlaan, maar van een deel van de -flink gegroeide- Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen (althans volgens het op de foto niet leesbare uithangbord).

    • Reactie van Rob

      Ik denk niet dat dat ooit de ingang van het HILO was; het HILO had net als nu een ingang om de hoek. +-25 jaar geleden was hier iig het ‘Seminarie en Laboratorium voor Experimentele, Psychologische en Sociale Pedagogiek’ (SLEPSP) van professor Verbist. Het was een soort proefschooltje (lager onderwijs) waar geëxperimenteerd werd met didactische methoden en zo (ik heb hier mijn lagere school gelopen).
      We kregen o.a. les van verschillende leerkrachten (per vak), en erg veel ‘stagiairs’ (studenten pedagogiek die een aantal proeflessen kwamen geven). Bovendien moesten we frequent testen afleggen (genre IQ test). Ik vermoed dat deze mozaiek, waarop duidelijk een kind te zien is, refereert naar deze bestemming van het gebouw.

      • Reactie van Frans

        Excuseer voor de verwarring, wellicht ingegeven door het Beneluxplein schuin tegenover deze ingang waar erg verwaarloosde hagen en rozenstruiken in de vorm van “Olympische ringen” naar de sport verwijzen.

      • Reactie van Michel Vuijlsteke

        Ik heb daar ook zes jaar doorgebracht. Akelige school. Ik ben ongelooflijk blij dat ze niet meer bestaat.

  2. Reactie van jan vens

    Speciaal :-))

  3. Reactie van Gert

    Dit prachtige werkje is van Jean-Pierre De Vynck. De kunstenaar is nog altijd actief en meer van hem vind je op
    http://home.versateladsl.be/jp.devynck/
    Hij tekende ook voor een flink aantal mozaïeken die je in de inkomhal van de Ledegancktoren kunt bewonderen. De meeste gebouwen van de Gentse Universiteit uit de jaren ’40, ’50 en ’60 kregen trouwens een stevige portie kunst in de schoot geworpen. De Boekentoren, het HIKO en de Blandijnberg, het HILO, de BRUG, de Ledegancktoren, zelfs de gevel van de Universiteitsstraat, ….
    In het laatste kwart van de vorige eeuw was het bouwarmoede troef en was er geen kunstintegratie. Enkel in het parkje aan het Pand kwam er nog een vrijstaand beeld.

  4. Reactie van Joke

    Grappig, Ik ben daar dit jaar net afgestudeerd (hoera!) en ben er dus meermaals gepasseerd, maar ik heb nooit op die manier naar die mozaïek gekeken. Best mooi hoor!

  5. Reactie van Patje

    JP De Vynck is de vader van Guy De Vynck van Radio 2.

  6. Reactie van De Vynck Jean-Pierre

    Geachte redactie, mag ik vragen om mijn oud e-mailadres
    te willen wijzigen in hierboven vermelde en er mijn website
    aan toe te voegen, waarvoor dank. J-P De Vynck.

  7. Reactie van Ludo

    Jean-Pierre is helaas onlangs op 30/01/2013 op 76- jarige leeftijd overleden.De herinnering aan hem leeft verder in zijn vele prachtige kunstwerken.