Colruyt ook in Gent de goedkoopste

zaterdag 27 september 2008 9u13 | Redactie | 8 reacties
Trefwoorden: , .

Ook in Gent komt Colruyt als winnaar naar voor uit de supermarktenquête van Test-Aankoop. Zowel voor merkproducten, als voor de goedkoopste producten zonder merkbepaling zijn de Colruytwinkels in Gent en rand de goedkoopste.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van cies van de kwis

    Wie een beetje uit zijn doppen kijkt, kan naast de winkelketens ook op de markt of in de buurtwinkels gouden zaken doen.
    Een groentencolli op de zondagsmarkt op het Van Beverenplein gekocht voor 3 euro: een witte kool, een kilo wortels met loof, een kilo courgetten, een kropsla, een bakje champignons én een bakje waterkers.
    Probeer dít eens in de Colruyt!
    Ook bij de turkse winkels kan je groenten en fruit, olijven, feta en anders lekkers kopen voor een schijntje van wat een supermarkt vraagt.

  2. Reactie van Herb

    Colruyt heeft hetzelfde doel als alle ander winkelketens, namelijk de kleine buurtwinkels kapot te maken. Ik weiger gewoonweg dergelijke ketens binnen te stappen. En inderdaad, Cies van de kwis, ten eerste je staat er niet zinloos lang aan de kassa aan te schuiven, je kunt er heel wat dingen heel veel goedkoper krijgen.
    Eens de “nieuwe” lage prijzen van de heropende Carfour aan de Dampoort bekeken? sommige dingen zijn zelf in de Apotheek goedkoper dan bij Carfour!
    Mijn Turk, mijn Vlaamse Bakker, mijn marokkanse slager!
    Steun de buurtwinkels!!!

    • Reactie van A.T.

      Ik steun de mening van Herb volledig. Beurtwinkels zorgen voor diversiteit en werk en geven je het gevoel dat je toch misschien niet gewoon een consumptiemachine bent!

  3. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Bovendien heb je bij de plaatselijke kleinhandel meestal goede waar, verse producten, vriendelijke bediening en advies. Inbegrepen in de prijs. En het bespaart je heel wat ritten met de auto.

  4. Reactie van Jonas

    Sterke twijfels,

    Iedereen heeft zijn eigen mening erover maar qua kwaliteit en prijs blijft Colruyt de goedkoopste.
    De bedoeling van Colruyt is ABsoluut niet de kleinhandels eruit te gooien, het is ten slotte zelf een familiebedrijf. Ten slotte komen de kleinhandels zelf hun verkoopswaar halen bij hen. De prijzen worden dan zoals gekend dan nog bijna verdubbeld.. :s De goedkoopste fles Wodka is bv rond de 6 euro, die in andere zaken opduiken rond de 12 euro. Ook bij de versheidsgarantie twijfelen veel mensen, neem eens een kijk achter de schermen in de stapelplaatsen en je staat versteld, gegarandeerd! Ik denk niet dat een Leverancier zich kan permitteren om producten te leveren die oud of kapot zijn.. Dat is direct de deur tegen de neus. De wachttijd van kassa tot kassa bedraagt 20 minuten bij drukke periodes – 3 tot 5 minuten per persoon. Ga eens tussen 12.30 en 14.00, 8 op 10 kansen dat je niet hoeft aan te schuiven. En je moet niet eens alles vlugvlug in je zakje smijten zoals andere ketens. Neem gewoon een doos of een plooibox en alles is relax. Die mensen verdienen een applaus! Zie ze gaan op kerst en nieuw, insteken en kassa en vriendelijk blijven! Welke buurtwinkel zal zelf zijn deuren opendoen 2 januari? Ook al zijn ze familie bezoekjes gaan doen of feestjes gaan vieren? K vind het chapeau dat ze ondanks redelijk zware omstandigheden zolang vriendelijk blijven en klanten blijven helpen. Deze job word algemeen toch wat onderschat vind ik.

    COLRUYT ROCKS!!
    FREE COFFEE, COOKIES, FUN AND SERVICE
    (en soms es cadeaus)

    maar wie en ik om te zeggen wat goed is en niet, soms heb je gewoon wat meer informatie nodig! Daarom deze grote post.

  5. Reactie van MissSverige

    Ik ben het niet eens met de stelling die enkelen hier posten “de colruyt maakt de buurtwinkels kapot”. Ja, ik deed ook mijn “grote boodschappen” in de Colruyt (beter nog, ik was een Collect & Go-er) maar ging elke dag mijn vers brood, beleg, pateekes voor de zondag, mijn olijfjes en het boeket voor mijn mama’s verjaardag wel in de buurtwinkels halen. Colruyt en de buurtwinkels zijn geen rechtstreekse concurrenten van elkaar, ze hebben beiden een verschillende functie. Net zoals een fiets praktisch en makkelijk is om naar de bakker te rijden en de auto praktischer is om met het hele gezin naar Oma te gaan om de (bij de buurtwinkel gekochte) pateekes op te eten. Auto en fiets; het zijn 2 vervoermiddelen maar je moet ze gebruiken voor de juiste gelegenheid. Idem dito met Buurtwinkel – Colruyt; 2 handelszaken, verschillende functies …

  6. Reactie van Ciesvandekwis

    Elk heeft zijn plaats, Colruyt is ook in Frankrijk serieus zijn marktaandeel aan het uitbreiden. Een Vlaams succesverhaal van hard werken en oog voor rendabiliteit, zonder daarom zoals Aldi op àlles te besparen. Ik kijk alvast uit naar de opening van de nieuwe winkel in Wondelgem volgende maand.

  7. Reactie van daniel

    goedkoper net als in de aldi en delhaize er zijn producten die je vergelijkt met delhaize toch even duur zijn. voorbeeld soja delesoep als ik naar delhaize ga met 10 euro en koop daar het een en ander wel je zult even veel betalen als ik vandaag heb betaald in de colruyt de enigste winkel waar je minder dan 10 ero zult uit geven denk ik de aldi. maar om te zegen goedkoper neen. niet voor mensen met een laag budget want als je producten koopt dat duur zijn ergens anders dan zul je daar ook het zelfde betalen. het is goed voor mensen die veel kopen. maar in delhaize zijn er ook goedkope producten en dat maakt geen verschil.