Alweer voetganger aangereden op Kasteellaan

donderdag 7 januari 2010 10u29 | Redactie | 8 reacties
Trefwoorden: , , .

Amper twee dagen nadat een jonge vrouw werd doodgereden op de oversteekplaats aan de Kasteellaan, werd gisternamiddag op hetzelfde zebrapad alweer een voetganger aangereden. Opnieuw gebeurde het toen een auto op het rechterrijvak stopte om de voetganger over te laten en de wagen op het linkerrijvak niet door had wat er gebeurde.

Gelukkig kon de wagen, bestuurd door een 24-jarige man uit Gent, bijtijds remmen zodat het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Roosdaal, er vanaf kwam met een verstuikte voet. Gisteren gebeurde het ongeval in de tegenovergestelde richting, met een wagen die van het Oktrooiplein kwam en richting Heernislaan reed.( )

Bron: De Gentenaar

© 2010 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van e.

    Bijna opnieuw een Crevits-dode.

    • Reactie van Frans

      Wat een misplaatste reactie. Stel dat minister Crevits om verder voetgangersleed te besparen de Kasteellaan afsluit voor alle autoverkeer.

    • Reactie van Yves

      Beetje teveel de man/vrouw gespeeld, e. Noem het een Vlaams Gewestdode. Ook de vorige ministers dragen verantwoordelijkheid in het dossier Gentse ring. Maar ik snap het wel: hoe meer ik lees, hoe bozer ik wordt.

  2. Reactie van sven

    eergisterenavond 17,15h ofzo stond er trouwens ook weer een ambulance en politie aan hetzelfde ‘zebrapad’, weet iemand daar meer van ?

  3. Reactie van Rik L.

    Ik passeer er dagelijks met de wagen en hou elke keer mijn hart vast. De beschreven situatie (wagen A stopt voor overstekende voetganger, wagen B rijdt hem voorbij) komt er volgens mij elke dag tientallen malen voor, het is een wonder dat er niet meer doden/gewonden vallen.
    Een tip voor wie zoals ik aan elk zebrapad vertraagt en stopt (neeeee, laurensv, niet als gunst, maar omdat het zo hoort/moet) en het niet wil meemaken dat de voetganger die hij zonet vrije baan gaf door de lucht te zien vliegen: kijk tijdens het vertragen ook snel even in je linkerspiegel en als daar iets opdoemt dat niet vertraagt: richtingaanwijzer aan + uiterst links op je rijvak gaan rijden, dan vertragen ze meestal wel. De angst voor een deuk is meestal groter dan het respect voor de zwakke weggebruiker.

  4. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Wat zou een lichte voetgangersbrug kunnen kosten?
    Maar dan moeten die ok nog gebruikt worden.
    Of moeten we ons toch aan een versmalling op één rijbaan verwachten?
    Of is het uitblijven van een goede oplossing ook het gevolg van de ‘Christeyns-saga’

  5. Reactie van animuz

    Als ik als voetganger op een meerbaanvaksweg oversteek en de eerste auto stopt, dan gluur ik altijd even of de tweede auto ook zal stoppen. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn.

    • Reactie van Ikke

      Ik vroeg me al af of ik nu werkelijk de enigste was die zelf kijkt of er op het tweede baanvak geen auto afkomt. Ik wil hiermee niet zeggen dat de voetganger bij dergelijk ongeval zelf ook verantwoordelijk is maar zoals animuz al zei kan je niet voorzichtig genoeg zijn!