Binnenkort: DOK 2014

woensdag 9 april 2014 8u34 | Michel Vuijlsteke | reageer
Trefwoorden: .

dok2014Nog even en DOK begint aan zijn tweede leven. In de komende drie jaren zal DOK zich aanpassen aan de veranderingen die op til staan. Langzaam maar zeker zal de site nieuwe gedaantes aannemen, en dat is voor DOK niet anders.

De nieuwe start wordt uitgebreid gevierd tijdens de opening, 1 mei 2014 van 11u tot 01u. De kantine opent als eerste zijn deuren en voorziet koffie, taart en gazetten. De kinderen kunnen zich ondertussen uitleven in de voortuin. DOKbewoner Cosy Cozy zorgt voor gezellige dj’s, en Les Meufs voor een Marokkaans diner. Vanaf 20u mag u wat meer tegenwind verwachten met 2 concerten van DOK & Democrazy: Manngold en Condorgruppe, met leden van Fifty Foot Combo, Arno en Intergalactic Lovers, zullen de DOKbox in geen tijd in volledige chaos onderdompelen. Dj Liquid Brother zal uw ledematen onderhouden tot 01u in de kantine.

Er zal één en ander veranderen in 2014! Zo komt er een park dat het strand, de moestuin, kippenweide én modulaire kruidenbakken met de arena verbindt. Het park omvat ook de overdekte markt waar je kan skaten en voetballen en niet te vergeten: de barbecue’s die iedereen naar believen kan gebruiken. Het terras maakt plaats voor banken aan de kade.

Dit jaar zal DOK open zijn op zondag en feestdagen, telkens van 11u tot 22u. Dit wordt de vaste afspraak. DOK opent ook meteen de hele site gedurende het volledige seizoen. De DOKbewoners openen DOK ook op andere dagen (zie dokgent.be/agenda).

Op zondag kan je altijd terecht in de kantine, de speeltuin, het park (met het strand en de arena), de DOKbox, enz. Iedere zondag serveren we taart, koffie en gazet, Cosy Cozy zorgt voor dj’s, SECONDroom voor expo’s van diverse artiesten en Les Meufs voor een Marokkaans diner. En vanaf 3 augustus 2014 kan je weer iedere zondag komen grasduinen in de DOK(rommel)markt, dit jaar voorzien van eetstandjes!

Samen met de DOKbewoners biedt DOK ruimte aan initiatieven op vlak van cultuur, kunst, sport, sociaal-cultureel, ecologie en welzijn. Oudgediende Muziekclub Democrazy zorgt voor de concerten. Staan al op het programma: Quilt, Aidan Knight & Leif Vollebekk, Shearwater, Xiu Xiu, Pains of Being Pure At Heart, Jambinai en EMA. Les Meufs serveert iedere zondag een Marokkaans diner, Werkgroep Stadslandbouw Gent zal elke eerste woensdag van de maand een discussieforum houden over stadslandbouw en Fiets Van Troye zal DOK gebruiken als uitvalsbasis om te experimenteren en zo te streven naar een duurzame Gentse regio. Labeur en Compaan zorgen voor stadslandsbouwers die op hun beurt tijdens iedere weekdag voor menu’s van eigen kweek zorgen, onder de noemer ‘Le Petit Botanique’. De Sleutel beheert de moestuinen, SECONDroom zorgt voor de kunstzinnige toets met een wekelijkse expo, telkens van een andere artiest. Cosy Cozy zorgt voor een gezellig muzikaal tapijt en medestichter cirQ zal ook dit jaar weer voor de nodige chaos zorgen met ‘Circus Batavaria’ .

© 2014 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.