Universiteit Gent en Vlaams Instituut voorBiotechnologie sluiten strategische alliantie met nv Eiland Zwijnaarde

donderdag 21 augustus 2014 16u23 | Gudrun | 1 reactie
.

Op 26 juni 2014 keurde het Bestuurscollege van de Universiteit Gent (UGent) de oprichting goed van een alliantie met de nv Eiland Zwijnaarde en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). Met deze alliantie worden de UGent en VIB de bevoorrechte partners voor de ontwikkeling en commercialisatie van de zones voor onderzoek & ontwikkeling op het bedrijvenpark Eiland Zwijnaarde. Alle partners koesteren daarbij grote ambities inzake duurzaamheid, architecturale kwaliteit en kwaliteit van de inrichting.

Mathias De Clercq (voorzitter nv Eiland Zwijnaarde): “Eiland Zwijnaarde wordt zo, samen met het bestaande UGent-wetenschapspark in Zwijnaarde, de toegangspoort tot de Gentse, Oost-Vlaamse en Vlaamse kennisregio.
Dankzij de alliantie met de UGent en VIB kan deze site ontwikkeld worden tot een hoogwaardige kenniscluster van R&D-bedrijven. Dit zal bijdragen tot een verdere economische groei en de creatie van meer dan 2.000 bijkomende arbeidsplaatsen in de Gentse regio.”

Prof. Freddy Mortier (vicerector van de Universiteit Gent): “In het kader van de socio-economische valorisatie van onderzoeksresultaten wil de Universiteit Gent via deze alliantie meewerken aan de uitbouw van extra kwalitatieve ruimte voor de vestiging van R&D-intensieve bedrijven, waaronder onze spin-offs, en onderzoekscentra in de Gentse regio. De bedrijvenzone van Eiland Zwijnaarde, gelegen nabij ons wetenschapspark en verschillende van onze campussen, is daartoe zeer geschikt”.

Ook het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) ondersteunt de alliantie. Jo Bury (managing director VIB): “Door deze samenwerking en de toekomstige invulling van deze strategische gronden kunnen we onze missie realiseren, met name de biotechnologiesector in Vlaanderen verder uitbouwen.”
Over Eiland Zwijnaarde

Het bedrijvenpark Eiland Zwijnaarde geniet een unieke zichtlocatie aan de E40. De nabije aanwezigheid van de verkeerswisselaar E40/E17 en de directe op- en afrit op de recent doorgetrokken R4 zorgen voor een prima ontsluiting.
Het 35 hectare grote bedrijvenpark biedt ruimte voor 17 hectare kennisbedrijvigheid en 18 hectare hoogwaardige regionale bedrijvigheid (zoveel mogelijk watergebonden transport, distributie en logistiek). Bij de inrichting van het terrein wordt rekening gehouden met een kwalitatieve landschappelijke inkleding; zoals een natuurlijke oeverstrook, groencorridors en de aanleg van een landschapsheuvel met uitkijkpunt.

De nv Eiland Zwijnaarde bestaat uit Alinso nv, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf (sogent), de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV; en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de gronden ten zuiden van E40. Waterwegen en Zeekanaal NV is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de gronden ten noorden van E40. Het project wordt ondersteund door de Vlaamse overheid (Agentschap Ondernemen). Ook de Provincie Oost-Vlaanderen en de Stad Gent zijn partners van het project.

© 2014 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Universiteit Gent en Vlaams Instituut voorBiotechnologie sluiten strategische alliantie met nv Eiland Zwijnaarde

  1. Reactie van Catherine Boone

    Vorige week heb ik rondom het Eilandje in Zwijnaarde gelopen. Het leverde mij de volgende blogs en video’s op :

    http://catherineboone.blogspot.be/2015/01/winterdauw.html

    http://catherineboone.blogspot.be/2015/01/wintermorgen.html

    Met deze blogs wil ik aantonen hoe prachtig de natuur daar bloeit en groeit.

    Reacties altijd welkom.

    Met vriendelijke groet
    Catherine Boone